About

Loek van den Berg (1996) is een in Rotterdam gevestigde saxofonist/componist die door zijn toegankelijke en herkenbare speelstijl, bestaande uit veel lyriek, interactie en swing, zijn publiek meevoert.

In 2019 studeerde Loek af aan de jazzafdeling van het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Tijdens zijn studie begon hij te spelen in diverse bands en won hij in 2019 de Erasmus Jazz Prijs. Ook deed hij verschillende tours met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Anton Goudsmit en het Jong Metropool o.l.v. Vince Mendoza, Jules Buckley en Miho Hazama wat hem heeft gevormd in zijn spel.

Momenteel is Loek actief in projecten die uiteenlopen van moderne jazz tot wereldmuziek (flamenco/Indiase muziek). Zelf componeert hij voor het “Duo van den Berg, van der Duim” en het “Loek van den Berg Quintet” verhalende stukken die zich karakteriseren door melodieuze en vertellende lijnen en die een melancholische sfeer neerzetten.
Met het Loek van den Berg Quintet heeft Loek verschillende internationale tours achter de rug, waaronder tours naar India Spanje en Malta, en in 2022 won hij met zijn band de 2de prijs in de Getxo International Jazz Competition.
Meer info over deze projecten kun je vinden onder het kopje “Projects”.
Tevens is Loek onderdeel van het batavierhuis; een makersplek en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars in Rotterdam. Een initiatief van Stichting Droom en Daad.